Gezichtsbehandeling

 

Guasha gezichtsbehandeling


Over het hele lichaam zijn reflexzones en meridianen te vinden. Op de rug, voeten, handen en ook in het gezicht.
Bij de Guasha gezichtsbehandeling worden zowel reflexzones als acupressuurpunten op de meridianen van het gezicht behandeld. Op deze wijze heeft deze uiterst zachte en ontspannende techniek invloed op het gehele lichaam en de gezondheid.
Door het behandelen van de gezichtszones worden de organen in balans gebracht. Waar te veel hitte (Yang) is heeft Guasha een verkoelende werking. Waar er te veel koude (Yin) is heeft Guasha een verwarmend effect.
Een gezichtsbehandeling door middel van Guasha is werkzaam bij hoofdpijnen, oogklachten, gezichtsverlamming, chronische bijholte-ontstekingen en andere klachten van het hoofd. Maar kan ook toegepast worden ter verbetering van de gezichtshuid zoals bij mee-eters, puistjes en een onzuivere huid. Bij stress komt er rust in het lichaam en bij vermoeidheid wordt het energie niveau verhoogt.
De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling.
Bij een Guasha-gezichtsbehandeling wordt gewerkt met een zachte olie en speciale schrapers vervaardigd uit hoorn, jade of rozenkwarts.